maanantai 11. tammikuuta 2016

Vastapalautetta ja sassiin!

Laadukkaan koulutuksen takaamiseksi paasaan usein palautteen merkityksestä kanssaopiskelijoilleni – yhtä tärkeää on varmistaa, että palautteen antajalle jää tunne, että hän on tullut kuulluksi. Tunne, että palautuksella on jokin merkitys ja vaikutus. Tuoreena puheenjohtajana haluan aloittaa vuoden tekemällä yhteenvetoa TaSOn jäsenpalautteista.

Lähetimme siis loppuvuodesta jäsenkyselyn sähköpostitse ja saimme 179 vastausta.  Kyselyyn vastasi erityisen paljon opiskelijoita Turun, Saimaan ja Diakin ammattikorkeakouluista. Aktiivisimmat vastaajat yliopiston puolelta löytyivät Itä-Suomesta. Papukaijamerkit kaikille!

Palautteen perusteella TaSOn toiminta ei ole kovin tunnettua jäsenten keskuudessa. Tärkeimpänä viestintäväylänä pidettiin sähköpostia. Horisontaalinen ääni –blogista moni ei ollut kuullutkaan. Facebookia seurasi aktiivisesti vain harva - ja me harkitsemme Twitter-tilin perustamista. Kääk! Millä saamme jäsenet myös seuraamaan meitä?

Sana edunvalvonta herättää kuulijassa usein tyhjän katseen ja epätietoisuuden siitä, mitä se käytännössä tarkoittaa. Lupaamme laatia kevään aikana valaisevan blogikirjoituksen aiheesta, sillä palautteiden mukaan TaSOn edunvalvontatyö sekä näkyy että ei näy. Pyrimme tänä vuonna myös monin keinoin parantamaan yhteyksiä kenttään ja opiskelija-aktiiveihin, sillä jouheva tiedonkulku ja jäsenten tavoitettavuus ovat edunvalvontatyön laadun edellytyksiä.

Yhdessä palautteessa toivottiin, että lyhyiden FB-statuspäivitysten avulla tuotaisiin esiin edunvalvontaa, jota hallituksen jäsenet tekevät istuessaan erilaisissa kokouksissa. Ainakin minä allekirjoittaneena pyrin toteuttamaan tämän ehdotuksen, sillä kokouksiahan riittää! Myös kokoustiedotteisiin toivottiin enemmän asiasisältöä – toteutukseen!

Saimme runsaasti hyviä ehdotuksia seuraaviksi kannanottojen aiheiksi. Muutamia mainitakseni: AMK-puolen lähiopetuksen vähentyminen, koulutusleikkaukset, lakiuudistukset, SoTe, varhaiskasvatuksen pätevyydet… Käymme listan huolella läpi ja hyödynnämme sitä tämän vuoden kannanottoja suunniteltaessa.

Tapahtumilta toivottiin yhdessäoloa, virkistäytymistä ja asiapitoisuutta –mieluiten kaikkia samassa paketissa. Maaliskuussa TaSO on mukana Sosiaalityön asiantuntijapäivillä ja toukokuussa järjestämme yhdessä Talentian kanssa  uuden verkostotapahtuman jäsenille, lisäksi luvassa on joitakin pienempiä alueellisia tapahtumia.

Olemme aidosti kiitollisia kaikesta saamastamme palautteesta ja toivomme, että annatte sitä aktiivisesti jatkossakin! Me sitten hallituksena panostamme vastapalautteeseen ja hyvien ehdotusten jalkauttamiseen.

Järjestäydymme Himoksella 23.1.2016. Kunhan jaksatte sinne asti odottaa, pääsemme julkaisemaan tämän vuoden hallituksen jäsenten vastuujaot!

Ruvetaanhan hommiin!


TaSO ry:n puheenjohtaja 2016
Tiia-Maria Luukko

PS. Vaadi vastapalautetta opettajiltasi! Oot varmasti just sellanen tyyppi, joka haluaa että opiskelijoille kertyneitä kokemuksia, fiiliksiä ja ideoita hyödynnetään koulutuksen kehittämisessä. #rohkeusvaikuttaa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti