tiistai 23. helmikuuta 2016

Vahva Ammatissa 1 Tampereella

Minulla ja luokkakaverillani Ronjalla oli ollut hyvä tuuri, että oltiin ilmoittauduttu kurssille ajoissa, koska kuulimme, että kurssi oli mennyt täyteen ensimmäisen päivän aikana. Aamulla ajoissa lähdin liikkeelle Taavetista ja Ronja liittyi matkaan mukaan Kouvolan kohdalta. Saavuttiin Tampereelle pikkasen ennen aloitusta, mutta myö ei kuitenkaan oltu viimisiä. Ohjelma alkoi 13.30. Ensin meillä oli vuorossa tutustumista. Kurssilaisia oli yhteensä 17 ja meitä oli ympäri Suomea Helsingistä, Turusta, Seinäjoelta, Hyvinkäältä, Kotkasta ja useampia Jyväskylästä sekä meitä oli niin ammattikorkeakoulusta kuin yliopistosta. TaSO ry:stä minun lisäksi osallistui mediavastaava Essi Miettinen ja tiedotusvastaava Laura Finander ja Helsingin Talentiasta mukana oli Venla. Esittäytyminen oli mielenkiintoinen, koska meitä oli juuri koulunsa aloittaneita sekä koulutuksen loppusuoralla olevia. Monet meistä kertoivat, että kurssilla haluaa ottaa rennosti ja käydä ajoissa nukkumaan, kun kotona on ollut niin kiireistä. Tällaiset tapahtumat ovat mukavia, kun pääsee kuulemaan juttuja muiden koulusta ja voi vaikka saada vinkkiä tulevista harjoitteluista. Esittäytymisten jälkeen alkoi tietopaketti Talentiasta, mikä oli todella kattava ja hyvä etenkin niille, ketkä eivät ole olleet aiemmin toiminnassa mukana. Välissä oli kahvi ja leivonnainen ja myös erilaisia pähkinöitä, jotka olivat meidän opiskelijoiden suosiossa. Niitä otettiin, vaikkei edes sillä hetkellä tehnyt mieli, mutta olihan se hyvä ottaa varmuuden vuoksi. Kahvitauolla saimme huoneet ja ne olivatkin todella hienot


Tietopaketti Talentiasta jatkui ja meillä oli juttua muun muassa siitä, että tapaturmavakuutus ja matkustajavakuutus kuuluvat myös opiskelijoille. Esimerkiksi itse olin lakkauttanut muita vakuutuksia ja pitänyt vain matkatavaravakuutuksen. Myöhemmin iltapäivällä oli puhetta ammattiyhdistyksistä, jolloin Venla kertoi Helsingin Talentian toiminnasta. Sitten siirryttiin TaSO ry:n esittelyyn ja me TaSOlaiset kerrottiin miksi olemme lähteneet mukaan ja mitä kukin meistä tekee. Itse olen ollut aikaisemmin PAM:in nuorisotoiminnassa mukana ja sen kautta sitten innostuin lähtemään TaSO ry:n toimintaan mukaan. Mielestäni on mukavaa, kun pääsee tutustumaan uusiin ihmisiin ja järjestämään erilaisia tapahtumia. Meillä on kokoukset ympäri Suomea niin samalla pääsee vähän matkailemaan. Kouluttautuminen loppui ennen kuutta näihin tunnelmiin.

Sen jälkeen meillä vapaata ohjelmaa ja jokainen sai tehdä mitä tykkäsi. Hotellin kuntosali oli käytettävissä, mutta suurin osa meistä suuntasi hotellin kylpylään. Siellä oli höyrysauna, kylmäallas, porealtaita, mineraaliallas ja allasbaari muun muassa. Myöhemmin illalla meillä oli kolmen ruokalajin illallinen. Oli mukavaa syödä pidemmän kaavan mukaan ja keskustella muiden kanssa. Siinähän meillä menikin loppuilta ja kaikki olivat niin väsähtäneitä päivän jälkeen, että suuntasimme huoneisiimme, vaikkakin biletyskin olisi ollut sallittua.


Aamulla suuntasimme hotellin aamupalalle, missä oli kaiken lisäksi vohveleita. Ne tosin piti paistaa itse, mutta hyviä ne olivat. Ohjelma meillä alkoi kello 9.15, missä meille kerrottiin ammatillisesta ja palkkaedunvalvonnasta. Koulutusta meille piti Milja Inkeroinen ja Tiia Pesonen. He molemmat ovat Talentian opiskelija-asiamiehiä. Puolelta päivin meillä oli lounas ja itse ainakin olin vielä niin täynnä aamupalasta, että paljoa en jaksanut syödä vaikkakin ruoka oli todella hyvää.
Lounaan jälkeen meillä alkoi esiintymiskoulutus, jota piti Manne Maalismaa. Osalla saattoi vähän ennakkoluuloja esiintymiskoulutusta kohtaan, ja vähän kauhistutti, että mitähän sieltä tulee. Mutta ymmärsin, että kaikki kumminkin pitivät koulutuksesta. Mielestäni koulutuksesta sai hyviä vinkkejä, ja teimmekin muutaman helpon harjoituksen. Koulutuksessa oli mukana myös huumoria ja keskustelua. Yhteensä koulutus kesti kolme tuntia ja se meni todella nopeasti. Uskon, että jos jollakin oli ennakkoluuloja esiintymiskoulutusta kohtaan, niin tämän jälkeen on hyvä jatkaa harjoituksia. Päivän ohjelma loppui ennen puolta viittä, jonka jälkeen oli vapaa-aikaa. Kävimme taas kylpylän puolella, jonka jälkeen oli aikaa vielä päiväunille ja laittautumiseenkin oli hyvin aikaa.


Lauantaina menimme illalliselle pizzeriaan ja vaikka meitä oli lähemmäs kaksikymmentä niin kaikki toimi hyvin. Pizzat olivat maukkaita ja jälkiruoka hyvää. Tällä kertaa istuimme pienemmissä porukoissa, jonka jälkeen mentiin kaikki yhdessä toiselle puolelle, missä oli vielä mahdollisuus viettää aikaa koko porukalla. Siitä sitten jokainen lähti omaa tahtiaan nukkumaan - tänäkään  iltana ei mennyt myöhään. Toki sitten huoneessa ei osannut niin aikaisin käydä nukkumaan, vaan tuli höpöteltyä myöhempään.


Sunnuntaiaamuna saimme nukkua vähän pidempään ja ohjelma alkoi vasta kymmeneltä. Kaikki luovuttivat huoneet ennen sitä ja sitten meillä oli vielä tärkeää ohjelmaa. Kävimme läpi erilaisia CV-vaihtoehtoja ja sitten mietimme erilaisia tapoja Talentian ständille. Siinä pääsimme työskentelemään ryhmissä ja se oli ihan hauskaa sunnuntaipäivän ohjelmaa. Meillä oli vielä lounas, jonka jälkeen saimme antaa palautetta viikonlopusta ja tapahtumasta. Itse tykkäsin kovasti tapahtumasta, pääsin tapaamaan muita opiskelijoita, kouluttautumaan, syömään hyvin, kylpylään ja kerkesin rentoutuakin. Tapahtumapaikka oli myös mielestäni hyvä ja suosittelen tätä kaikille. Ensi vuonna järjestetään uusi Vahva-ammatissa ykköskurssi ja nyt keväällä risteilyn ohessa järjestettävä kakkoskurssi, joka on tarkoitettu kaikille niille, jotka ovat käyneet ykköskurssin. Sitten on vielä kolmoskurssi, joka kannattaa käydä vasta opintojen lopulla.

Kiitos kaikille osallistuneille viikonlopusta!

Maarit Vihmakoski

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti