tiistai 25. maaliskuuta 2014

Nyt on sinun aikasi vaikuttaa!

Vaikka kevättä on vielä rutkasti jäljellä ja moni odottaa Nuuskamuikkusen paluun lisäksi sitä, että vappusima alkaisi vaeltamaan kutsuvasti huulillesi, on korkea aika kääntää katseet loppukevääseen erityisesti opiskelijavaikuttamisen näkökulmasta.

Tänä keväänä valitaan nimittäin europarlamenttiin valittavien uusien MEPien lisäksi opiskelijaliittovaltuutetut Talentian liittovaltuustoon. Liittovaltuustoon….Siis että minne? Monelle Talentian opiskelijajäsenelle liittovaltuusto saattaa kalskahtaa lujan byrokraattiselta ja etäiseltä organisaatiolta, mutta tässä yhteydessä on syytä muistuttaa, että kyseessä on Talentian ylin päättävä elin, joka päättää mm. ammattijärjestön pitkän aikavälin strategiasta sekä opiskelijoille erityisen tärkeistä koulutuspoliittisista tavoitteista ja ammatillisesta edunvalvonnasta.

Liittovaltuuston toimikausi on nelivuotinen, mutta vaaleilla valittavat opiskelijaedustajat istuvat tästä puolet, eli kaksi vuotta. Opiskelijat muodostavat täysin oman vaalipiirinsä ns. opiskelijavaaleissa, eli voit äänestää ketä tahansa opiskelijaehdokasta ympäri valtakunnan. Ehdokkaaksi voi asettua 15.4.2014 mennessä. Lisätietoa ehdolle asettumisesta ja liittovaltuustosta yleisesti saat nettisivuilta osoitteesta: http://www.talentia.fi/opiskelijavaalit.

Liittovaltuuston kokoukset eivät missään nimessä ole pelkästään asiakeskeisiä, vaan niissä on opiskelijoilla aivan ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua työelämässä ja liittovaltuustossa useamman vuoden toimineitten Talentian jäsenten kanssa. Oheinen videoinsertti kertoo enemmän kuin tuhat sanaa. Älä siis epäröi, vaan asetu opiskelijana ehdolle Talentian liittovaltuustoon! Nyt on sinun aikasi vaikuttaa!


Jani Moilanen
TaSO ry:n koulutuspoliittinen vastaava (yliopisto-opiskelijat)


Opiskelijoiden maan mainio esittelyvideo liittoneuvostovaaleista löytyy täältä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti