perjantai 13. helmikuuta 2015

Puheenjohtajan lokikirja osa 1

Eli uudenkarhea puheenjohtaja tervehtää TaSOkasta jäsenistöä!

Kestää aina hetkensä, että oppii kirjoittamaan uuden vuosiluvun päivämääriin vuoden vaihtumisen jälkeen. Sitten yhtäkkiä huomaakin, että eletään jo helmikuuta ja päivät alkavat pidetä. Opiskelijalle vuodenvaihde on eräänlainen nollauspiste, jonka jälkeen voi suunnata odotukset kohti edessä siintävää kevättä ja kesää jäljellä olevine opintoineen ja kesätyösuunnitelmineen. Myös TaSO ry:ssä uusi hallitus on päässyt työskentelyn makuun ja kova tohina käy hallituksessa tulevan vuoden suunnitelmia väkästellessä. Uutta vuotta 2015 sosiaalialalla tulee työllistämään paljon maamme hallituksen pyrkimykset rukata sosiaali- ja terveyshuollon järjestelmiä uusiksi ja suunnasta jos toisesta on myös emo-Talentiaa työllistetty lausuntopyynnöillä monista uusista lakiesityksistä. Myös me TaSO ry:ssä opiskelijoiden edustajina koimme velvollisuudeksemme ottaa kantaa valmisteilla olevaan ammatinharjoittamislakiin sen sisältämän sijaisten kelpoisuusmääritelmien suhteen. Käy nettisivuillamme lukemassa, mitä asiaan lausuimme! (http://www.talentia.fi/taso) Tulemme TaSO ry:ssä seuraamaan lakiuudistusten edistymistä ja suunnitteilla on ainakin juttusarja blogiimme tulevista uudistuksista. Seuraathan meitä täällä blogissa ja Facebookissa jatkossakin!

TaSO ry:n vuoden teemana on ”Arvokas sosiaaliala”. Teeman tarkoitus on toimia punaisena lankana vuoden toiminnassa ja teema tulee näkymään esimerkiksi vuoden päätapahtumassamme TaSO-päivillä. TaSO-päivät järjestetään perinteisesti marraskuussa (14.–15.11.2015) Turussa. Vuoden teemamme myötä haluamme haastaa meitä kaikkia ajattelemaan, mitä sosiaalialan arvokkuus on ja mitä sen eteen pitää tehdä, että sosiaaliala pääsisi nauttimaan sille kuuluvaa arvostusta niin yhteiskunnallisesti kuin ruohonjuuritasolla. Jokainen sosiaalialan edustaja voi päivittäin tehdä ratkaisuja, joiden myötä tuoda esiin sosiaalialalla tehtävää kullanarvoista työtä – oli se sitten arvokkaan asiakastyön, tutkimuksen tai vaikkapa vaikuttamistyön kautta. TaSO ry:n hallitus kannustaa kaikkia jäseniään muistuttamaan ympäröivää yhteiskuntaa – ja miksi ei myös meitä itseämme – tasaisin väliajoin niistä syistä, miksi sosiaalista ei saa yhteiskunnassamme unohtaa!

Jos haluat vaikuttaa TaSO ry:n teemavuoden toteuttamiseen ja esimerkiksi siihen, miten voisimme järjestää TaSO-päiville teemamme mukaista toimintaa, olethan meihin yhteydessä! Muistutan myös jokaisen jäsenemme mahdollisuudesta osallistua TaSO ry:n toimintaan. Voitte olla yhteydessä esimerkiksi aluevastaavaamme Teemuun, jos haluatte tukeamme vaikkapa jonkinlaisen tapahtuman järjestämisessä omalla paikkakunnalle. Tai, voitte laittaa viestiä mediavastaavallemme Tiialle, jos haluatte nostaa blogimme kautta jotain teidän mielestänne tärkeitä asioita esiin oman jutun muodossa. Jos mielessäsi on jotain muuta, josta haluaisit keskustella meidän kanssamme tai johon toivoisit meidän reagoivan, ole yhteydessä allekirjoittaneeseen tai koko hallitukseen sähköpostilistamme kautta. Ollaanhan yhteyksissä?

Arvokasta ja TaSOkasta sosiaalialan vuotta meille kaikille!

Lotta Reito
TaSO ry:n puheenjohtaja 2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti