torstai 10. huhtikuuta 2014

Vahva ammatissa pt. 2

Viime viikonloppuna järjestettiin tämänvuotinen Talentian vahva ammatissa –koulutuksen toinen osio. Vahva ammatissa –koulutukset jakautuvat kolmeen osaan, joista ensimmäisessä tutustutaan Talentiaan ja järjestötoiminnan perusteisiin. Tällä toisella kurssilla taas perehdytään ammatilliseen edunvalvontaan sekä etiikkaan, vaikuttamiseen ja viestintään. Kolmas kurssi valmistaa luottamusmiehenä toimimiseen. Kaksi ensimmäistä koulutusta on tarkoitettu opiskelijoille.

Kurssi alkoi perjantaina Talentian toimistolla Helsingissä, josta siirryttiin Silja Serenade –laivalle, jolla matkustimme päivä Tukholmassa –risteilylle. Mukana oli vähän päälle 10 aktiivista talentialaista opiskelijaa sekä Talentian opiskelija-asiamiehet. Helsingin osuudessa saimme paljon tietoa ajankohtaisista sosiaalialan asioista sekä sosiaalisen median käytöstä ammatillisessa toiminnassa. Laivalla taas ohjelma oli vapaampaa ja pääsimme myös vierailemaan keväisessä Tukholmassa. Lisäksi perehdyimme laivan kokoustiloissa syvemmin sosiaalisen median käyttöön sosiaalialan ammateissa sekä vaikuttamiseen esimerkiksi blogi-kirjoitusten avulla. Ja kuten Talentian koulutuksissa on tapana, niin nälkäisinä emme joutuneet aikaamme viettämään!

Vaikka ohjelma olikin mielenkiintoista ja ruoka hyvää, niin ehdottomasti parasta tässäkin Vahva ammatissa –koulutuksessa oli upeat ihmiset, joihin sai viikonlopun aikana tutustua! Koska 1. kursseja oli järjestetty kaksi, niin jokaisella oli mukana tuttuja omalta kurssiltaan sekä uusia tuttavuuksia toiselta kurssilta. Osallistujat tulivat eri puolilta Suomea ja eri oppilaitoksista, joten omiin opintoihinkin sai perspektiiviä, kun kuuli muiden juttuja omista koulutuksistaan ja työkokemuksistaan. Mielestäni on tärkeää, että sosiaalialan ammattilaiset tutustuvat toisiinsa jo opiskeluaikana.

Vahva ammatissa –koulutukset on tarkoitettu kaikille Talentian opiskelijajäsenille, eikä osallistujien tarvitse olla muuten mukana Talentian toiminnassa. Seuraa ensi lukuvuotena sähköpostiasi, jolloin tulee taas infoa seuraavista koulutuksista. Suosittelen kaikkia lähtemään mukaan! :)


Jenni Helle
TaSO:n tiedottaja

 Iloinen kurssipoppoo Silja Serenadella


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti