maanantai 24. marraskuuta 2014

Minustako hallituslainen? – Miltä valituksi tuleminen tuntuu?

Lähdin syksyn 2014 TaSO-päiville edullinen risteilyreissu vanhojen tuttujen kanssa silmissä kiiluen. Vanhana Vahva Ammatissa –konkarina olin jo varautunut niin työhön kuin hauskanpitoonkin. Mihin en ollut varautunut, oli TaSO ry:n hallitukseen liittyminen syyskokouksen yhteydessä, vaikka ajatuksissa tuo luottamuksellinen pesti minulla oli jo pari vuotta siintänyt. 

Saavuin Turun konservatoriolle uupuneena pitkästä matkasta huomatakseni, miten piristävään seuraan sain taas kerran liittyä viikonlopun ajaksi. Innosta hehkuen ryhdyin odottamaan tuota hetkeä, jolloin uusi hallitus valittaisiin. Mitä minun mielessäni tuolloin oikein pyöri? Pohdiskelin enimmäkseen sitä, onko minusta TaSO ry:n hallitukseen? Osaanko ajaa opiskelijoiden asioita? Onko minulla riittävästi tietotaitoa, jotta olisin edes uskottava? Muutamia hajoiluja koin keskustellessani muutamien muiden hallitukseen pyrkivien kanssa heidän tuntemuksistaan, opinnoistaan ja sen myötä saavuttamastaan ammattitaidosta. 

Kello tikitti tuskallisen hitaasti eteenpäin, mutta vihdoin ja viimein tuo valinnan hetki koitti ja yhdeksästä ehdokkaasta minut valittiin yhtenä TaSO ry:n uuteen hallitukseen vuodelle 2015. Oli se kaiken tuon jännittämisen, sanoissa sotkeutumisen ja muistinmenettämisen arvoista! Esittelypuheessani en muistanut puoliakaan, mitä olin suunnitellut sanovani. Kieli tuntui menevän solmuun, kun yritin kertoa olevani jo oppilaitoksemme Talentian opiskelijayhdyshenkilö. Miten vaikea sana sanoa isohkon ihmisjoukon edessä! Ja kun viimein nolona ojensin opiskelijakollegalleni mikrofonin ja näin ollen vuoron esitellä itsensä, tuntui ihan siltä niin kuin polvet olisivat hyytelöä. 

Äänestystilanteessa selvisi, että minut on valittu TaSO ry:n hallitukseen. Voisin toistella sitä kerta toisensa jälkeen. Täytyin ylpeydestä ensinnäkin siksi, että saimme pienestä oppilaitoksestamme edustusta näin tärkeään asiaan. Toisekseen, että minulla on nyt annettavaa TaSO ry:lle. Ja kolmanneksi, että minut äänestettiin hallitukseen, joka näin ollen tarkoittaa luottamuksen osoitusta toisilta, paikalla olleilta opiskelijoilta. 

Haluankin kiittää kaikkia niitä syyskokoukseen osallistuneita, jotka vaikuttivat uuden hallituksen jäsenistöön. Erityisesti kiitos omasta puolestani luottamuksen osoituksesta, että juuri minä pääsin TaSO ry:n uuteen hallituskokoonpanoon 2015. Toivottavasti uusi hallituskausi tuo meille sopivasti haasteita ja ennen kaikkea onnistuisimme ajamaan opiskelijoiden etuja tehokkaasti ja tuloksellisesti. 

Mukavaa loppuvuotta ja joulun odotusta kaikille tasapuolisesti. Olkaa TaSOkkaita loppuun asti!

Tiia Mällinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti