keskiviikko 15. huhtikuuta 2015

Reportaasi koulutusviikonlopulta


Talentia organisoi Vahva ammatissa II –koulutusviikonlopun, jossa keskityimme viestintään ja vaikuttamiseen. Aloitimme perjantaiaamuna Talentian toimistolla Pasilassa, jossa puheenjohtaja Tero Ristimäki ja työelämäyksikön ammattiasioiden päällikkö Marjo Varsa kertoivat ajankohtaisista edunvalvonnallisista asioista. Viestintäyksikön Kaisa Yliruokanen luennoi erityisesti sosiaalisesta mediasta. Sosiaalinen media sosiaalialalla – uhka vai mahdollisuus?


 Tero Ristimäki Talentian toimistolla.

Iltapäivällä pakkasimme kimpsut ja kampsut, hyppäsimme vuokrabussin kyytiin ja suuntasimme Olympiaterminaaliin, josta Silja Symphony otti kurssin kohti Tukholmaa. Hytti löytyi ilman jokakertaista eksymistä, kävelykatu oli viihtyisä ja ohjelmaa oli sopivasti tarjolla. Opiskelijalle viikonloppu oli pienoinen ruokaparatiisi, sillä  Talentia tarjosi sekä illalliset että aamiaiset laivan Grande Buffetissa.

Silja Symphonyn kävelykatu aka Promenade

Vietimme seuraavana päivänä viisi tuntia Tukholmassa. Moni meistä suuntasi metrolla Södermalmille Fotografiska-museoon, joka oli yllättävän suuri ja tarjonnaltaan monipuolinen. Erityisesti Vee Speersin valokuvat identiteettityötä tekevistä nuorista olivat huikeita. Aikaa jäi myös Gamla Stanissa kiertelyyn ja lounastamiseen. 

Valokuvataiteen museo sekä Vee Speersin kuvia nuorten identiteettityöstä.


Iltapäivällä opiskelija-asiamiehet Tiia ja Saana pitivät työpajan someen liittyen. Pohdimme somen hyviä ja huonoja puolia sosiaalialan kannalta, niin asiakkaan, työntekijän, kansalaisen kuin vaikuttamisenkin näkökulmista. Laadimme ryhmissä mielipidekirjoituksia, joista somen hyödyntäminen (oikeastaan hyödyntämättömyys) korkeakoulutuksessa herätti niin suuria tunteita, että se aiotaan työstää loppuun saakka ja jakaa sosiaalisessa mediassa. Stay tuned!


  

Oranssilla somen positiivisia, punaisella somen negatiivisia ulottuvuuksia.

Tein pienimuotoisen gallupkyselyn osallistujille siitä, mikä oli parasta viikonlopussa. Joku tykkäsi eniten Tukholmasta, toinen yhdessä käydyistä asiapitoisista keskusteluista ja kolmas arjen irtiotosta. Yhtä kaikki, jokaiselle oli jotakin. Itse koen saavani liiton jäsenyydestä enemmän irti osallistuessani ammatillista kasvua tukeviin koulutuksiin.

Vahva ammatissa II -kurssi järjestetään seuraavan kerran ensi keväänä. Syksyllä on mahdollista päästä suosittuun Vahva ammatissa I –koulutukseen, joka järjestetään Siuntion kylpylässä. Lisätietoja saa Talentian opiskelija-asiamiehiltä Tiialta ja Saanalta (opiskelijatoiminta@talentia.fi).
  

Pöytävarauksessa luki Talenta, edellisenä päivänä Talentia Oy. JTiia-Maria Luukko

TaSOn hallituksen jäsen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti