maanantai 2. marraskuuta 2015

Asunnottomien yö 17.10.2015 - Lue kuinka TaSO ry oli mukana!

TaSO ry oli mukana järjestämässä Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen asunnottomien yötä yhdessä Kuopion yhteiskuntatieteiden opiskelijoiden ainejärjestö Socius ry:n ja Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) kanssa. Valtakunnallinen asunnottomien yö -tapahtuma on Vailla vakinaista asuntoa ry:n kehittämä ja TaSO ry lahjoitti 200 euroa heidän toimintansa tukemiseksi.

Kuopion kampuksen tapahtumassa kuultiin Helsingin Hietaniemenkadun palveluyksikön johtaja Sanna Sunikan, Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry:n Laura Meriluodon sekä ISYY:n tuutorointisihteeri Jarno Pitkon puheenvuorot asunnottomuuden eri muodoista: Sunikka kertoi asunnottomuudesta Helsingissä, Meriluodon puheenvuoro taas keskittyi Kuopion asunnottomuus- ja tukiasuntotilanteeseen. Pitko puhui opiskelijoiden heikosta asuntotilanteesta Joensuussa, jossa useille opiskelijoille joudutaan miettimään tilapäisasuntoja joka syksy.Puheiden ohessa osallistujat pääsivät maistelemaan kasvishernekeittoa soppatykistä näkkileivän ja kuuman mehun kera.Kun osallistujen tietoisuutta asunnottomuudesta oltiin lisätty asiantuntijoiden puheenvuorojen kautta, oli vuorossa tapahtuman seuraava osuus: opiskelijoiden asunnottomuushaaste. Tarkoituksena oli haastaa opiskelijat eläytymään asunnottomien asemaan ja samalla pohtimaan asunnottomuuteen liittyviä tekijöitä.TaSO ry:n hallitus vietti yönsä puolijoukkueteltassa, johon osallistujat olivat tervetulleita lämmittelemään ja syömään pikkupurtavaa. Ilta kului jutustellessa ja pistettiinpä pystyyn myös Kirkonrotta-peli mukautetuin säännöin! Vaikka hallituksen jäsenet eivät rohjennetkaan asettautua makuualustoineen taivasalle, niin muista haasteeseen osallistujista kaikkein sinnikkäimmät viettivät koko yön aamuun asti ulkosalla, vaikka lämpömittari oli lähellä nollaa.


Vaikka yhden yön ulkona (tai etenkään puolijoukkueteltassa) nukkumista ei millään voi verrata oikeaan asunnottomuuteen, sai kokemus varmasti kaikki arvostamaan omaa kotiaan ja sänkyään!


Jenni/Tiedottaja
TaSO ry
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti