sunnuntai 22. marraskuuta 2015

TaSO-päivät Turussa

Perinteisiä TaSO-päiviä vietettiin Arvokas sosiaaliala-teemalla tänä vuonna Turun konservatoriolla 14.-15.11. Päiville osallistui sosiaalialan opiskelijoita ympäri Suomea. Päivän aikana kuulimme teemaan liittyviä luentoja ja osallistuimme luennoitsijoiden järjestämiin toiminnallisiin työpajoihin. Päivä mahdollisti myös yhteiset keskusteluhetket ja verkostoitumisen muiden sosiaalialan opiskelijoiden kanssa.

Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki kannusti tervehdyspuheessaan muistamaan mahdollisuutemme ja velvollisuutemme vaikuttamiseen niin opiskelujen aikana kuin tulevassa työssämmekin. Hän korosti sitä, että poliittisen vaikuttamisen kautta sosiaalialan ammattilaisen ääni saadaan kuuluviin.

Arvokas sosiaaliala-teema ohjasi TaSO-päivien kulkua. Teemaan liittyen Marjo Varsa luennoi sosiaalialan edunvalvonnasta sekä siihen liittyvistä tekijöistä ja Laura Tiitinen luennoi sosiaalialan mediavaikuttamisesta. Marjo Varsa ja Laura Tiitinen ohjasivat Vahva ammattilainen vaikuttaa- työpajaa jossa aiheittain pienissä ryhmissä tuotettiin jokin kantaa ottava tuotos, kuten esimerkiksi kuva tai kirjoitus, jota levitimme sosiaalisessa mediassamme. Sirkku Ruutu ohjasi Työhyvinvointi-työpajaa, jossa käsiteltiin toiminnallisin menetelmin sosiaalialan arvostusta eri näkökulmista. Työpajat auttoivat ymmärtämään, että me opiskelijat voimme vaikuttaa ja nostaa sosiaalialan arvostusta omalta osaltamme pienin teoin.


TaSO-päivien yhteydessä pidettiin myös TaSO:n syyskokous, jossa valittiin hallitus vuodelle 2016. Vuonna 2016 hallituslaisia on yhteensä 11, joista kuusi on vuoden 2015 toimijoita ja viisi uutta toimijaa. Monipuolisen työpaja- ja luentopäivän päätteeksi ja syyskokouksen jälkeen lähdimme viettämään aikaa ja rentoutumaan laivaristeilylle tasokkaassa seurassa.

TaSO ry:n hallitus vuodelle 2016
Mielestäni TaSO-päivillä esiin nousi tärkeä muistutus meille opiskelijoille siitä, että kukaan ei tee vaikuttamistyötä puolestamme vaan me olemme ne jotka voivat tarttua epäkohtiin ja tuoda niitä esiin niin opintojen aikana kuin työelämässäkin. Tuodaan siis rohkeasti ammattilaisten ääni kuuluviin ja vaikutetaan!


Johanna Laine
TaSO ry:n hallituksen jäsen vuonna 2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti